Freek van Hek

Private chef
De kracht van mijn signatuur ligt in het gebruik van pure ingrediënten en mijn treffende combinaties. Mijn keuken is verfijnd, eerlijk en nooit overmatig complex.In een nauwe samenwerking met kleine selectie van leveranciers ben ik constant op zoek naar dagverse ingrediënten van de allerhoogste kwaliteit. Dit alles om van uw lunch of diner een onvergetelijke beleving aan huis te maken.

Over Freek

Geboren en getogen in Stiphout, wilde Freek tot zijn 12e levensjaar het allerliefste buschauffeur worden. Nadat hij zich had ingeschreven op de middelbare school van De Rooi Pannen in Eindhoven om hiervoor een studie te volgen, kreeg hij ook kookles. De vlam sloeg daar soms letterlijk maar vooral figuurlijk in de pan en bezorgde Freek een liefde voor koken. Aansluitend heeft Freek zijn kookvaardigheden verder ontwikkeld tot het allerhoogste niveau aan de Cas Spijkers Academie in Nijmegen.

Na verschillende ervaringen in de top van de Nederlandse gastronomie, een werkervaring bij Restaurant Cuchara ** (België) en een internationale stage bij Restaurant Maaemo *** (Noorwegen), was Freek klaar voor zijn volgende stap: zijn eigen private dining restaurant bij zijn gasten thuis.

Ontstaan van ācasa

In de lente van 2020, is ācasa – Spaans voor ‘thuis’ – geopend en binnen een zeer korte tijd een groot succes geworden. De corona pandemie en lockdown in Nederland zorgde ervoor dat zijn gasten het als zeer prettig ervaren om ‘thuis uiteten te gaan’. Een nieuwe manier van dining, dat is wat ik met ācasa mogelijk maak.